Регионалният STEM център в Ястребино ще има функция на научно-изследователско пространство, осигуряващо равен достъп до съвременно обучение и STEM мислене на уязвими групи, както и ученици с различно ниво на интересни в творческите индустрии и приложните науки; както и на осигуряване на непрекъснат процес за усъвършенстване на умения и практика, свързана с креативност, творчество и предприемачество, приложно програмиране и др.
Предвижда се центърът да включва различни видове пространства – зали за обучение по STEM, оборудвани с интерактивен дисплей, преносим компютър, графичен таблет, широкоъгълна уебкамера с висока разделителна способност и високочувствителен микрофон; мобилни лаборатории по: “Природни Науки”, “Зелени технологии и устойчиво развитие”, “Роботика и Кибер-физични системи”,

“Дизайн и 3D Прототипиране”, “Математика и Информатика”; технологии за 3D, виртуална и добавена реалност; интерактивни симулации и др.
Ключова функция ще бъде организирането на занимания през учебните ваканция, летни школи и семинари, включително международни с цел оптимизиране на участието в обмен на добри практики, както и в програма Еразъм +.
За пълното възстановяване на базата са заложени средства в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Съгласно Плана модернизацията на материалната база се предвижда да се изпълни най-късно до 2026 г.

Услуги

Национален детски комплекс Ястребино се намира на 50 км. от град Търговище и на 60 км. от гр.Велико Търново, в непосредствена близост до главния път София-Варна. Разположен е в екологично чист район с вековни широколистни гори, в близост до язовир "Ястребино", особено подходящ e за отдих на деца и ученици, а материалната база дава възможност за провеждането на семинари, конференции и преквалификационни курсове.

Условия

Легловата база е с капацитет 195 легла, разпределени в 15 бр. стаи с три легла, 29 бр. стаи с четири легла, и 5 бр. апартаменти, всички оборудвани с собствен санитарен възел. На разположение са и 6 бр. стаи с четири легла и общ санитарен възел. Базата разполага със столова с капацитет 200 места и с кафе-бар с 20 места. Учебният корпус се състои от седем учебни зали с капацитет по 30 места, ателие по керамика, физкултурен салон, стрелбище, зала за игри и компютърна зала. Конферентната зала е с капацитет 200 места. На разположение на почиващите има изградени спортни площадки за баскетбол и волейбол, както и футболно игрище. Посетителите могат да ползват неохраняем паркинг. ​

Контакти

тел.: 0878574102, 06071/34-45
e-mail: [email protected]

Translate »
Skip to content