Представители на ЕК посетиха НСЦ

14.11.2022г.

Мисия на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия, начело със Селин Гауер, посети демонстрационната зала в Националния STEM център. Символични домакини на посещението бяха зам.-министърът на образованието и науката Надя Младенова и вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Представителите на ЕК и журналисти бяха запознати с проекта "STEM центрове и иновации в образованието". Те разгледаха демо центъра на НСЦ, в който е разположено оборудване в направленията ЗD дизайн и прототипиране, Зелени технологии и устойчиво развитие, Роботика и кибер-физични системи, Информатика и математика и Природни науки. Целта на своеобразния шоурум е да демонстрира пред директори, учители и ученици технологиите и методите за интердисциплинарно преподаване, което стои в основата на STEM.

Генералният директор и ръководител на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия Селин Гауер определи представените възможности за практическо приближаване на науката до децата, с помощта на европейското финансиране, като ""впечатляващи".

Translate »
Skip to content