Най-добрите STEM проекти бяха отличени по време на ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

05.12.2023г.

Директорът на Национален STEM център, професор Найден Шиваров,  връчи наградата за STEM проект на годината на официална церемония на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, провела се на 30 ноември 2023 г. в град Правец.

Призът “STEM проект на годината” беше спечелен от проекта “Алтернативно лечение на бактериална инфекция”, разработен от ученици от VII клас на СУ “Екзарх Антим I”, гр. Казанлък. На второ място се класира екип на ПГ “Велизар Пеев”, гр. Своге с Интердисциплинарен проект – проектиране и изработка на зарядна станция за електромобили. Третото място спечелиха учениците от V б. и VI б. клас на 43. ОУ “Христо Смирненски”, гр. София, с проект Технически инвенции в конкретен исторически контекст, в неолитна и средновековна среда.

Професор Найден Шиваров връчи първата награда на директора на СУ “Екзарх Антим I”, гр. Казанлък, г-жа Радиана Стефанова, и поздрави организаторите за включването на темата STEМ във фокуса на ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Translate »
Skip to content