Предварително посещение на експерти от НСЦ в Унгария по Еразъм+

25.10.2023г.

В периода 12 – 15 октомври 2023г. доц. Николай Стоименов, експерт по 3D технологии и д-р Симона Ангелова, експерт по природни науки към Национален STEM център, бяха на подготвително посещение по Еразъм+  (проект 2023-1-BG01-KA121-SCH-000125798) за мобилност в училищното образование в гр. Будапеща, Унгария.

В рамките на посещението експертите посетиха STEM центровете Mobilis и EDU&FU, както и две средни училища, за да се запознаят с тяхната учебна среда и програма. В гимназия Eotvos Jozsef Secondary School представителите на НСЦ присъстваха на открити уроци по STEM.

Двамата експерти препоръчаха на училищата-членове на консорциума по Еразъм+ с координатор НСЦ да посетят унгарските STEM центрове, в които има обособени зони по роботика, информатика и амфитеатрална зона за демонстрации, както и лаборатория по природни науки. STEM центърът Mobilis разполага с Maker space, където учениците да творят и обменят идеи. EDU&FUN STEM центърът е основно за направление Роботика и кибер-физични системи, като към него има наличен makerspace с различни уреди и инструменти, включително 3D принтери, които спомагат процесите по създаване на интерактивни уроци и упражнения.

В резултат на обратната връзка от посещението на двамата експерти, през април 2024 г. е планирана мобилност на ученици и учители от 121. СУ ‘Георги Измирлиев’, гр. София, член на консорциума с координатор НСЦ по Еразъм+.

Translate »
Skip to content