Експерти от НСЦ участваха в обучение за работа с образователни решения в рамките на Еразъм+

25.02.2024г.

В периода 19 – 25 февруари 2024г., експерти от НСЦ посетиха град Кьолн, Германия, където бяха обучени за работа с образователни решения на компания-лидер в изготвянето на иновативни учебни материали, които помагат на учителя да преподава технически концепции по практичен начин. Експертите работиха с комплекти, приложими в STEM направленията „Природни науки“, „Зелени технологии и устойчиво развитие“ и „Роботика и кибер-физични системи“.

Стъпвайки върху основите на физиката, роботиката изучава теми, свързани с конструиране и с подбор на правилен хардуер. Демонстрираните комплекти могат да се използват за интегрирано преподаване в прогимназиален и гимназиален етап. Тренировъчните станции, на които работиха експертите, представляват умалени модели на автоматизирани фабрики и комплексните процеси по изработката на дадени изделия, и са подходящи за ученици в 11-12ти клас и студенти в университет. Те комбинират в себе си множество отделни операции като: механична обработка, инспекция, сортиране, складиране, пакетаж и др. Обхващат теми като Разработка на IoT системи и устройства, Изкуствен интелект и Машинно самообучение, Обработка на данни и сигнали и др.

В рамките на посещението, екипът на НСЦ посети българското училище в Кьолн, където присъства на открит урок на най-малките ученици за деня на баба Марта.

Translate »
Skip to content